Ibland behöver man inte resa så långt

Även om hela världen lockar med sina resmål kan det ibland att inte behöva åka så långt och det är därför vi även kan rekommendera dagens resmål, vilket helt enkelt är: Stockholm!

Sveriges vackra huvudstad

Den kungliga huvudstaden har mycket att erbjuda ibland kanske många blir hemmablinda, dels för att man vid resa gärna vill åka till solen. För en kortare helg, romantisk weekend eller varför inte bara resa bort ett par dagar och boka familjeweekend. Klurigare behöver det faktiskt inte vara från steget till en fantastisk upplevelse och resekostnaderna skjuter knappast i höjden. Ett enkelt sätt att få lite extra minnen i vardagen.

 

Vad kan man göra i Stockholm?

I mångt och mycket skulle man kunna vända på det, vad kan man inte göra i Stockholm? Sveriges största stad är Skandinaviens metropol, finansiella centrum och erbjuder fantastiskt mycket både inom historia, kultur, upplevelser, nöje och under vissa av årets månader såklart sol och bad.

Självklara besök i Stockholm

Stockholm är som vi nämnt fullt av upplevelser och fantastiska platser som man inte får gå miste om när man är på besök eller till och med bor i Staden. Älskar man kultur och historia så ska man ta sig för vana att besöka Gamla Stan, inget är som denna älskade och bevarade del av Stockholm. Man tar sig enkelt med tunnelbana eller väljer att promenera det spelar ingen roll från vilket håll man kommer, gamla stan ligger centralt och man kommer snabbt in på gågatan Västerlånggatan med alla butiker och gallerier. Även om man snabbt kan passera Gamla stan genom att gå rakt igenom bör man passa på att ta av på de små gatorna och gå upp på Stor torget, Tyska brinken eller järntorget. Det finns fleratlet charmiga små gator att hamna på med caféer och restauranger. Mårten Trotzigs Gränd är en klassiker att besöka, den smala trappan ger nästan en viss klaustrofobisk upplevelse.

Gröna lund, Skansen och Djurgården

En av Stockholms bäst bevarade områden är sanslöst vackra Djurgården. Grönområden att strosa bland längst med vattnet, här hittar man Skansen som kräver ett besök och så klassiska Gröna Lund, nöjesfältet i Stockholm. Åkattraktionerna som går på höjden är en fantastisk upplevelse för att få sig en vy över hela staden. Stockholm har mycket att erbjuda som synes och då har vi ändå inte ens kommit in på att shoppa i Stockholm håller världsklass.

Surikat afrika savann safari