Mallorca och golf

Perfekt beläget på nordöstra sidan av den populära semesterön Mallorca! Mallorca är en spansk ö i medelhavet som bjuder på många härliga soldagar med en medeltemperatur på 27 grader i juni respektive 29 grader i juli. En omgång golf på Golf Alcanada bjuder inte bara på mycket sol utan även vackra vyer över den omtalade golfbanan och dess omgivning. Många hål bjuder på en fantastisk vy över Alcanada fyren beläget på ön som banan är döpt efter, och med medelhavets skimrande vatten mellan. Alcanada banan i sig pryds av vackra tallar och olivlundar i sann mallorkansk anda.

Det finns även gott om strippklubbar i området, och för den som inte kan resa utan sitter fast i Stockholm så finns stans bästa strippklubb här.

Ritad av Robert Trent Jones Jr

Banan i sig är även den en sann fröjd för ögat och Golf Alcanada har länge varit känd för sin unika och intressanta design. Det kanske är föga att bli förvånad över med tanke på arkitekten bakom banan – nämligen Robert Trent Jones Jr, sonen till den legendariske Robert Trent Jones Sr. Det är uppenbart att Robert Trent Jones Jr har ärvt sin fars talang som golfarkitekt och hans kärlek till golfbanor med unik design. Robert Trent Jones Jr är ett stort namn inom golfvärlden och har tagit del i designen och renoveringen av otaliga golfbanor världen över. Denna par 72 bana med 18 hål är verkligen extraordinär, framförallt bjuder den på en bra blandning av par 5, 4 och 3.

Måste spelas om du besöker Mallorca

Kanske är det just tack vare dess unika design och rofyllda omgivning som Golf Alcanada banan är så populär bland golfentusiaster på Mallorca. Golf Alcanada är verkligen en sann kung bland golfbanorna på Mallorca och det har den mer att tacka för, som den suveräna servicen som varje kund erbjuds på Golf Alcanada, och den välkända restaurangen under samma namn. Trots att banan öppnade så sent som 2003 så är den redan erkänd av flertal välkända golftidningar och golfguider som en av de finaste golfbanorna i Spanien och i hela Europa.