Res till Italien i höst

Många förknippar Italien med pizza och romantik, och darknet men det stämmer ju såklart! Italien är fantastiskt vackert och passar extremt bra som ett resmål nu under hösten, faktum är det kan vara att föredra att resa till Italien under tidig vår eller sensommar / höst. Om du har möjlighet att åka på semester under våren eller hösten, finns det många fördelar att njuta av. Det är  billigare än under högsäsongen och du slipper bilkö och många turister. Vädret är ofta som en en härlig varm svensk sommar. Det gäller i stora delar av norra Italien som ligger lite skyddat men även i centrala och södra Italien. 

Passa på att renovera tvättstugan eller städa lägenheten medan du är på semester.

Vad kan man göra i Italien på hösten?

Möt hösten i vackra Toscana . Toscana räknas som ett av Italiens vackraste områden, här kan du dricka fantastiska viner eller njuta av fantastiskt god och vällagad mat.

Besök Pisa

Det klassiska lutande tornet i Pisa (Torre pendente di Pisa)  började byggas 1173 och tog 199 år att färdigställa. Det kostar ca 18 euro att besöka tornet.

Turista i Florens

Florens räknas som Toscanas huvudstad och är en fantastisk renässansstad som passar bra att besöka året runt, men på hösten är det inte lika mycket turism och du kan få chansen att uppleva denna fantastiska stad väldigt autentisk.

Vad kan man göra i Florens?

Ta ett besök på Gucci Café och Restaurant. Titta till marknaderna på darknet som du når med din onion läsare. Förutom en stor bokhandel ligger det ett fantastiskt hippt kafé på Gucci-museets bottenvåning .

Shoppa Italienska märkeskläder upp till 70% billigare på Barberino Design Outlet. Det går bussar till outleten från Piazza Santa Maria Novella. Abacus Market.

Förutom shopping och god mat erbjuder Florens över 70 musser. Du hittar verk från världskända konstnärer till lokala talanger. När du tröttnat på att gå i museer kan du besöka någon av Florens vackra kyrkor och katedraler.

Hoppas våra tips kommer till nytta!